За автораmorgan

hristo Христо Деянов: Композитор и певец, познат от близкото минало, като едното лице на първия мъжки дует в българската поп музика: Христо Деянов – Георги Денков (Докторите). Роден в София, Христо започва да изучава и да свири на китара и пиано на 12 – годишна възраст. Преминава през много полупрофесионални групи докато се стигне до 1980 г., когато реализира първият си студиен запис на своя песен в Радио София. Това е началото на усилена звукозаписна дейност в студиата на радиото, Балкантон и телевизията. От този период има две ценни награди на национални музикални фестивали на негови авторски песни – на Балкантон и на Българска телевизия.

От 1986 г. Христо се отдава изцяло на медицинската си кариера. Специализира вътрешни болести, превантивна кардиология, нутрициология, трудова медицина и здравен мениджмънт. През 1991 г. защитава докторска дисертация, а през 2000 г. придобива научното звание “Доцент”. От 2013 г. е вече професор към „Академия Здравословно“, която включва ТВ предаване, издателска дейност с вестник и списание, здравна социална група, широкомащабна просветителска дейност в над 100 големи и малки градове на страната и осъществени срещи-разговори в радио и ТВ ефира с над 500 от най-известните имена в българската медицина, здравеопазване и наука, консултанти към Академията. Автор и водещ е на най-дълго продължилото здравно предаване „Здравословно“ в целия български ТВ ефир, което не е прекъсвало и не си е сменяло името 2002-2020 г. Издава и е директор на вестник и списание „Здравословно“ в периода 2007-2020 г. Автор е на 6 книги.

От септември 2020 г. става автор и водещ на предаването „Академия Здравитал” по телевизия Евроком. В неговото ново предаване гостуват известни лекари и специалисти, хора на науката и изкуството, публични личности, допринесли за развитието на медицината, науката и изкуството в България.

Любовта към музиката обаче на пресъхва и след дългогодишна пауза, продуцира и записва своя първи авторски албум с 14 песни – “НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО”, който ПК “Едита” издава през м. януари на 2001 г. През 2003 г. издава втори албум – „ТИ СИ СВЕТЛИНА” с негови нови песни, написани след 2000 г.(издател: Riva Sound ООД). Влизането ни в Европейския съюз в началото на 2007 г. Христо ознаменува с издаването на трети авторски проект със заглавие “НОВ ЖИВОТ” с издател отново Riva Sound. Албумът е мултимедиен с осем много интересни песни с модерно звучене и 5 видеоклипа. Песните са записани след 2003 г. През 2017 г. издава четвърти авторски проект „АЗ СЪМ ТВОЯТ ДОКТОР” със съвсем нови композиции и модерно звучене, някои от които се задържаха на първа позиция седмици наред в българския топ 20 за поп и рок музика и бяха наградени на национални музикални фестивали за българска поп и рок песен. В този диск участва активно Скилър, световният шампион по бийтбокс, който е негов син. В една от песните участва и дъщеря му ЛиЛана. Продуцент и издател е авторът.

През октомври на 2020 г. издава своят най-голям юбилеен проект – Музикална Антология, която се състои от 3 диска – новите песни на Доктора /2000-2020 г./, дуетите и баладите на Доктора и старите песни на Доктора /1980-1985 г./. Това са 50 песни, които няма да оставят равнодушни и най-изтънчените ценители на модерната музика. Автор и продуцент е Христо. Свири и композира на китара и пиано, което прави музиката му хармонична, звуково богата и разнообразна…

Дисковете са отдавна изчерпани от пазара и единствения начин да се сдобиете с тях е онлайн закупуването им от този сайт. Музикалната Антология се разпространява чрез ТВ Евроком.


Изтегли CV на автора